Lilypie Second Birthday tickers>

onsdag 11 september 2013

Hemlängtan

Igår kom jag hem till en gnällig liten kille. Mycket ovant! Vi som har en så glad liten pys. Det visade sig att han sovit alldeles för lite på dagen och varit ur form hela dagen.
När vi åt middag ackompanjerat med illvrål och gnäll så kände jag att det är ju inte enbart negativt att få vara en stund på jobbet på dagarna ;-)
Men...nä, hade vi råd skulle jag alla gånger välja att vara hemma med Emil så länge det bara går. Ok att han kanske skulle kunna få gå på förskola ett par timmar om dagen, mest för att få busa med andra barn, men att han inte skulle behöva gå så länge där.

Det här med förskola ger mig lite småångest. När får man veta var han får sin plats egentligen?
Om man säger till var man vill ha honom ska man ju få en plats inom 4 månader. Någonstans. Där vi vill ha honom (inte ens en mil hemifrån) är det fullt. Så nu är frågan om jag får åka 2 mil omväg varje morgon, eller sambon åka 4 mil omväg varje eftermiddag. Inget av dem är ju optimalt direkt...
Hur hittar man privata dagmammor?? Jag har googlat och letat på nätet som en tok, men utan framgång. Står ingen info om sånt på kommunens hemsida heller. Finns det inga dagmammor längre??

4 kommentarer:

  1. Lite ju inte optimalt med förskola så långt hemifrån. Hoppas det ordnar sig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag hoppas att det händer nåt oväntat (att en familj med många barn på vårt förstahandsval får för sig att flytta till årsskiftet) så att vi får plats på det enda stället som funkar.
      Enda nackdelen att bo på landet och arbeta åt varsitt håll. Omöjligt att få till det logistiskt när en åker norrut och en söderut :-S
      Det som är mest surt är att vi hade världens bästa ställe med jättegullig personal 3 km hemifrån där vi blev lovade plats åt honom redan när han var 2 månader. Som de lagt ner nu... :'-(

      Radera
  2. Hej! Dagmammor finns (kommunala) på en del ställen fortfarande men kallas nu pedagogisk omsorg ( iaf i Lkpg kommun). Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte hos oss. Ringt kommunen och frågat "nä, vi har inga listor på dagmammor, det där får du leta rätt på själv". Vadå, de måste väl ändå vara godkända undrade vi. "ehh, jaha, du menar så. Joo" Men ingen lista.
      Googlat på allt möjligt. Finns pedagogisk omsorg i form av kommunal dagbarnvårdare och där köar vi. Men verkar inte finnas en endaste privat dagmamma. Skumt! De är i alla fall extremt svåra att hitta!!

      Radera