Lilypie Second Birthday tickers>

måndag 28 oktober 2013

Renovering

Det här med att renovera vardagsrum tillsammans med en ettåring. *PUST*
Vi har ändå försökt varva lite så en av oss leker med E i köket medan den andra jobbar i vardagsrummet. Men att vara tvungen att sitta i barnstolen och inte nå någonting roligt i säkert 10-15 minuter medan vi kämpade med att få ut täckpapp på hela golvet (med diverse stora tunga möbler kvar i rummet). Inte populärt! Han gillar verkligen INTE barnstolar. Om han inte råkar vara jättehungrig och vill ha mat. Det är enda gången stolen är ok :-)

Igår fick han prova ny mat. Mild taco med ris. Var för femton månader, men den gick i. Tydligen var det riktigt gott! Tja, tacos är ju rätt gott. Skönt att han gillar det mesta vi serverar honom!

Övergången till vintertid gick relativt smidigt. Vi skjuter långsamt på läggningen så att han lägger sig 10-15 minuter senare för varje kväll. I söndags morse sov han till kvart i sju (kvart i åtta sommartid) så det kan man ju inte klaga på. Hoppas att han långsamt skjuter på morgonen också i samma takt som vi ändrar på läggningstiden, men även om han vaknar runt sju så är det ju ändå ok. Vi behöver ju inte upp mitt i natten :-)
Det är så otroligt smidigt det här med nattsömnen. Jag bara väntar på att det ska komma ett bakslag nu snart för han har sovit otroligt bra ända sen i mars. (Too good to be true nästan!)
Vi lägger honom mellan halv sju och sju. Han är trött när vi lägger honom. Bara bär honom till hans säng, stoppar om honom och pussar och klappar honom och säger god natt. Släcker lampan och går ut och stänger dörren. Ibland kan man höra honom göra lite ljud ifrån sig, som om han pratar lite med napparna eller nåt, men oftast är det helt knäpptyst och så somnar han av sig själv. Helt underbart!
Misstänker att det här gör att han (oftast) somnar om av sig själv om han skulle vakna på natten. Det blir ju inget konstigt för honom då, eftersom han är van att somna själv.
En eller två gånger i månaden har han vaknat och varit ledsen mitt i natten. Det har hänt i samband med tandsprickning, så förmodligen är det det som stört honom de gångerna.
Älskar att få sova hela nätter!!
(I natt var jag vaken 2 tillfällen så idag är jag som en zombie, trots att vi har världens snällaste unge som sover hela nätter. Har gäspat mig igenom arbetsdagen...)

2 kommentarer:

  1. Visst är det underbart med ordentlig nattsömn! Tyvärr gick justeringen till vintertid inte lika smidigt för oss. Max lägger sig också innan sju, men vaknade tyvärr kl 5 i början av veckan. :( Senaste dagarna har han vaknat kl 6, men jag hoppas han kommer börja sova lite längre igen. I alla fall till halv sju hade varit skönt. Hur mycket sover Emil på dagen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det rättar till sig snart! Emil sover lite olika, men mest vanligt är 1,5-2 timmar. Han får lunch ca 11:15-11:30, sen lägger vi honom och han sover oftast 1,5-2 timmar. Men ibland kortare och någon enstaka gång har det blivit lite längre. Är man ute och flänger sover han oftast i bilen. Sover han då 30-40 minuter i bilen så blir det ingen mer sömn för då håller han igång tills läggdags (ca 18:30-19).

      Radera