Lilypie Second Birthday tickers>

fredag 8 februari 2013

Nya färdigheter

Nu när han är fem och en halv månad har Emil börjat med lite nya saker. Han håller sig i fötterna, framförallt på skötbordet.
Han brukar också skruva på sig och så greppar han i ena ficka på det vägghängda skötbordet.
Med hans styrka i nävarna kommer han ha sönder den så flitigaste orden i badrummet numera är "nej" och "ajaj" :-) Finns risk att det blir hans första ord sen :-D
Tror han förstår att han inte får för han ler stort och ser jättebusig ut när man säger åt honom och lyfter bort hans hand. Min favoritbusunge.

Nu sover han ofta 8-9 timmar i sträck på natten, vaknar ca 5:30 och somnar sedan om en stund till sen. Väldigt trevligt, även om jag inte vågar tro på att han ska fortsätta sova så bra.

Sitta det är kul det! Funkar bra i barnvagnsinsatsen med en kudde bakom. Eller i barnstolen med kudde bakom. I den glider han ner lite om han sitter länge så han får inte sitta där så länge. Verkar som att han bara orkar sitta upp en liten stund i taget.
Han ligger längre stunder på magen och leker med någon leksak. Ibland ser han ut att försöka dra upp rumpan och knäna. Han väljer oftast inte att rulla runt. Ligger han på rygg rullar han ibland över på sidan, men inte till magen.

Han har ett helt otroligt morgonhumör. Som en solstråle redan när han vaknar :-)
Så härligt att komma upp på morgonen och plocka upp en jätteglad liten kille. Nästan så att jag känner mig lite snuvad på konfekten när sambon hämtar upp honom ibland på helgmorgnarna ;-) Fast det är klart att han också måste få morgonmysa lite!

2 kommentarer:

  1. Stora killen! Visst är det häftigt att få vara med och följa deras otroliga utveckling.

    www.mammatea.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är enormt häftigt och stort!

      Radera