Lilypie Second Birthday tickers>

måndag 6 augusti 2012

Mat

Mat mat mat. Jag drömmer till och med om mat :-)
Idag kom sambon hem med pizza. Fick i mig hela 1/3 av den, sen var det fullt.
Kan inte få i mig så stora portioner så en stund efter vi ätit så är jag hungrig igen :-D

Lillkillen bökar runt. Allra mest när jag precis ätit någonting, vilket gör att det känns som om man ska spy nästan. Det är verkligen trångt där inne nu! Men det är bra - då kan han ju inte krångla sig runt igen utan måste ligga kvar med huvudet neråt.
Glass gillar han inte. Blir för kallt. Varmt te gillar han inte heller. Ska bli kul att se om han är lika temperaturkänslig sen när han kommit ut!

Vi har blivit med badkar. Vi ställde det bredvid duschkabinen i källaren och provfyllde med varmvatten igår. Jag kunde bara inte motstå att provbada... Sååååå underbart! Har saknat badkar i nio år nu! ÄNTLIGEN! Behövde lite hjälp av sambon att komma i badkaret och MYCKET hjälp att komma ur det. ;-) Hahaha, men det var det värt!
En tanke... säg att man får lite värkar och lägger sig i badet i varmvatten som de har rekommenderat. Hur sjutton vet man då om vattnet gått eller inte?!?? Hmmm. Efter att vattnet har gått ska man ju inte bada, men märks det verkligen om man redan ligger i vatten?
Man kommer på många konstiga frågor vartefter ;-)

Idag hann jag med att måla sista strykningen på altanstolparna. Ett av sommarens projekt som jag fått tillåtelse av sambon att hjälpa till med :-) Det mesta är ju för tungt eller olämpligt av andra orsaker. Lite frustrerande... Men det har ju varit lite trögt med målningsprojektet. Det regnar ju i princip en skvätt varenda dag! Men nu så är jag äntligen klar med alla 9 stolparna och vi kan börja montera räcket.
Får ont i ryggen av att stå/gå mycket (läs: ibland mindre än en timme) så det blir mååånga pauser i soffan med värmedyna.

Trapporna tar jag mig uppför och nerför med kryckornas hjälp så numera har husvagnstoaletten fått flytta in på övervåningen så att jag slipper springet i trappan på natten. Jättejätteskönt att ha bara några meter till badrummet och den provisoriska toaletten (badrummet är under renovering och har varken toa, dusch eller handfat just nu).

Nä, nu ska jag ta och röra på mig igen. Sitta får man inte heller göra för länge.
Det är svårt att göra rätt när allt man gör är fel ;-) Gäller att hitta exakt rätt balans av stå, gå, sitta och ligga ner!
Kommer en uppdatering av gissningslistan snart.
Åtta dagar till beräknad födsel nu! Spännande :-D

8 kommentarer:

  1. Sara - mamma till Alice7 augusti 2012 kl. 07:38

    När bebisen är född, kommer du då gå ut med vem du är? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet inte. Antagligen inte.
      I så fall vill jag lösenordsskydda en del gamla inlägg. Vill inte att släkt och vänner ska läsa allt...
      Kram

      Radera
  2. Hej!
    Jag hade precis som du att man blir mätt snabbt. Men vänta tills han är ute och amningen satt igång på riktigt, då äter man som en häst, verkligen för två. Det kan man göra med gott samvete för det du stoppar i dig det suger ungen ut sen, haha, så man blir inte tjock".
    Lycka till, vi hejar
    Sarah och Emilian. Ps, får vi bilder på han när han är född! Och får vi veta vad han ska heta?

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nån bild blir det absolut! Namn har vi inget än. Vi har några förslag, men kommer inte bestämma nåt förrän vi ser vad han ser ut att heta :-D
      Ser fram emot att få äta full portion mat! Nu känns det inte som man mer än börjat äta innan magen är full :-) Åt pizza lite senare igår också. Ändå finns en tredjedel kvar i kylen fortfarande ;-)
      Kram

      Radera
  3. Ofta fortsatter vattnet att ga i flera timmar. Drt kommer en massa forst men sen fortsatter det sa i sa fall marker du nog det. Pa mig fortsatte vattnet att ga i sex dagar, men dt ar ju inte sa vanligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, jag trodde att det antingen sipprade ut sakta, eller kom allt på en gång :-)
      Man vill ju inte missa det hela! ;-)
      Hur går bebislivet? Har ni vant er nu?
      Kram

      Radera
    2. Ah det ar helt underbart. Tallulah ar fyra veckor imorgon och har redan borjat utveckla en liten personlighet. Blir inte sa mycket somn, hon ar inne i en vaxtperiod och ater hela tiden, men hon har ju lite vikt att ta igen ;)
      Vantar med spanning pa nyheter fran dig.

      Radera
    3. Ja än är det tvärlugnt! Hungrig konstant. Minsta lilla man äter så är jag mätt. För att 10 min senare vara hungrig igen ;-)

      Radera