Lilypie Second Birthday tickers>

onsdag 8 februari 2012

Foglossning

Tror faktiskt att det ÄR foglossning.
Har ont alldeles till höger om svanskotan. Igår kändes det även som om jag stått bredbent och fått en spark mellan benen. Inte trevligt alls.
Gör ont när jag lyfter tunga saker, gör ont när jag böjer mig framåt och gör mer ont i slutet av dagen.
Ibland gör det ont när jag vänder mig från en sida till den andra i sängen.
Överkomligt än så länge. Hoppas det inte tänker bli värre!

4 kommentarer:

  1. När vi var på vårt hälsosamtal tog de upp just foglossning. De gav oss tips som gör att man kan förhindra att få det - eller mildra smärtan lite.
    Det var att man ska hålla ihop knäna när man lägger sig i sängen och gärna när man sitter. Så skulle man gå lite kortare steg och liksom gå med knäna nära varandra. Hoppas att ditt vänder. Min kompis hade så svår foglossning att hon inte kunde gå över trösklar. Så hon kunde knappt komma in på toaletten utan hjälp. Men det var ju extremfall... =)

    SvaraRadera
  2. Åh, tack för tips!!
    Gå kortare steg kommer helt naturligt så det gör jag när det gör ont. Kanske ska testa det även när jag inte har ont!
    Sitta...jag som oftast sitter uppkrupen i soffan och när jag sitter på stol oftast med benen i kors. Lära om alltså :-)
    Fy så jobbigt att knappt ta sig över tröskel :-/
    Då har jag nog en väldigt lindrig variant! *puh*

    SvaraRadera
  3. Sara - mamma till Alice22 februari 2012 kl. 17:59

    Det kan inte vara så att du har ont i ischias nerven? Sök på google och kolla om det stämmer in. Jag hade själv ont i ischias nästan hela min graviditet. Men i gravvecka 18 så kom min foglossning..

    SvaraRadera
  4. Kanske det kan vara, men den brukar krångla då och då fast på vänster sida. Nu gör det ont på höger sida och i fram. Fast jag har ju aldrig haft foglossning så det kan säkert vara någonting annat! Men ischiasen brukar göra ont från rumpan ner i låret på mig och gör inte ont i bäckenet på samma sätt som nu. Säkert massor som händer i kroppen nu. Vet bara att det gör ont efter en arbetsdag och när jag bär tunga saker och lutar mig framåt. Men orsaken vet jag inte. :-) Kan ju inte göra så mycket åt det och än så länge går det att leva med!

    SvaraRadera