Lilypie Second Birthday tickers>

tisdag 22 maj 2012

Ont och kroppskoll

Idag är det en sån där dag igen (med haltande gång), men jag tror faktiskt inte det är foglossning den här gången. Gör skitont i magen, långt ner till vänster nästan neråt ljumsken.
Misstänker att det är antingen tarmarna som bråkar, eller ligament som gör ont eller bråck. Känns helt olikt foglossningen och sitter inte alls i bäckenet/runt svanskotan/runt höfterna där det förut gjort ont.
Har avvaktat i ett dygn nu. Inte bättre. Inte sämre. Bättre än igår kväll är det ju i och för sig för då kunde jag knappt röra mig. Lyfta vänsterbenet kunde jag glömma. När jag satte på mig strumporna imorse fick jag lyfta hela benet med armarna...
Barnmorskan är ju så svår att nå. Man får bara prata med en telefonsvarare. Dessutom har jag något minne av att var det någonting vi undrade över så skulle vi ringa förlossningen direkt. Känns fånigt att ringa dit för en sån sak. "Hej jag har lite ont i magen..." Samtidigt vill man ju inte ignorera OM UTIFALL det skulle vara någonting allvarligt :-/
Ska nog ge det till imorrn bitti och se om det blivit bättre och annars ringa.

Har ju tid hos BM på måndag, så det är ju inte SÅ långt dit tänker jag. Samtidigt står jag inte ut att ha det så här i 6 dygn till. Blä.

Nu till någonting betydligt roligare!
I helgen var vi upp på övervåningen i ett av våra uthus. Där är lite trångt och sambon flyttade undan lite grejer för att ta sig fram till andra sidan. Jag tittade lite snabbt och tänkte "det där funkar nog". Går dit, försöker hålla in magen (ingen större effekt där inte) och ska passera. Det gick ju inte alls det. Jag är nog lite tjockare än vad jag själv tror ;-) Hahaha. Sambon fick sig ett gott skratt i alla fall. Sen plockade han snällt bort en stor tung grej till så att jag också kunde ta mig förbi. Det var ju det där med att ha koll på kroppen. Jag har fortfarande inte lärt mig. Springer in i saker med magen heeela tiden. Fast jag skyller LITE på att den faktiskt blir större och större varenda vecka nu ju!

2 kommentarer:

  1. Jag kände också så en gång. Det gjorde ont i ljumsken, fast jag hade på höger sida. Intalade mig själv att det var ligamenten. Men går det inte över tycker jag du ska åka in. Bättre en gång för mycket än ingen alls. :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pratade med förlossningen och de trodde det är ligamenten. Avvaktar och ser. Skönt att de inte tyckte jag skulle komma in. Gör ju att man känner sig lite lugnare genast!
      Det är ca en dm ovanför ljumsken och känns som håll typ.
      Ja man är ju lite vilsen när man inte har stenkoll på vad som är viktigt att kolla upp och vad som är normalt.
      Man vill ju inte missa nåt viktigt så det händer nåt!!
      Kram

      Radera