Lilypie Second Birthday tickers>

tisdag 8 maj 2012

Säkerhet och sånt

Vi tänker lite som så att grind måste vi ju ha vid trappen. I alla fall uppe på övervåningen vid sovrummen. Till källaren är det betongtrappa, men en dörr att passera först. Trappan mellan bottenvåning och övervåning är en trätrappa (just nu med plastmatta på stegen).

"Alla" människor nuförtiden har ju trappgrindar uppe och nere och petskydd i alla eluttag och flyttar allting som är ömtåligt långt utom räckhåll. Vi tänkte tillbaka på våra uppväxter. Båda har bott där trappa har funnits, men inga trappgrindar. Inga petskydd och saker man inte fick peta på fick man lära sig att inte röra helt enkelt.

Funderar och funderar. Man vill ju inte vara överbeskyddande. Men visst - man vill ju inte att barnet ska få 220-voltsstöt heller. Svårt det där. Klart att man inte vill ha bord med vassa hörn och liknande, men ska man verkligen behöva madrassera hela huset? Hur kom det sig att vi överlevde förr utan alla dessa skyddssaker?

2 kommentarer:

  1. Jag tror att det är att vi är mer medvetna som gör att det finns fler verktyg till barnsäkerhet.
    Jag hade haft en grind uppe och nere samt skydd till eluttagen. Inte bara för barnets skull utan även för att man själv ska kunna pyssla utan att behöva oroa sig för att barnet är för nära eluttaget eller trappan. Tror det blir lätt att man "följer efter" barnet som en hönsmamma om man känner sig osäker på säkerheten,
    Men det är nog högst individuellt och det finns nog inget rätt eller fel. =)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja, vi har några bekanta som springer efter sina barn (hela tiden, trots grindar och barnsäkrat hus). SÅN vill jag inte bli.
    Kanske kan börja m grinden uppe och se vad det är för ett busfrö. Kanske behövs ALLA säkerhetsprylar, kanske ingen. Måste ju vara skillnad på barn. Alla är ju inte lika. Svårt att hitta den optimala balansen mellan för lite säkerhet och överdrivet mycket!!
    Vad lätt det vore om det alltid var bara rätt eller fel...! :-P
    Kram

    SvaraRadera