Lilypie Second Birthday tickers>

tisdag 12 juni 2012

Föräldrautbildning gång ett

Tröttheten är nog här för att stanna. Värre denna vecka än förra. Igår var jag svimfärdig och illamående vid 20 så det var bara att gå och lägga sig. Piggare idag? Nope.

På eftermiddagen igår var det i alla fall dags för första passet av föräldrautbildningen. Vi gick igenom förlossningen och saker som rollfördelning hemma.
Det verkade som om alla de andra tjejerna (utom 2 som var sjukskrivna för ryggont) gjorde det mesta av hushållsarbetet där hemma. Tack och lov att vi båda bodde ensamma flera år innan vi flyttade ihop. Hos oss är det aldrig några problem! Vi hjälps åt med allt. Ok, jag lagar mat och sambon mekar bil, men resten hjälps vi åt med. Just nu när jag inte kan bära och knappt gå så gör ju sambon all dammsugning, springer i trapporna, bär vatten etc åt hästarna, bär upp vikta tvätten från källaren och annat som jag inte fixar, men det är ju självklart på något sätt. Gör jag det där så kan jag ju inte gå sen... Men de andra tjejerna hade kommentarer som att "ja, men han har blivit bättre. Nu gör han det här och det här när jag säger åt honom". Hmm, jag är nog väldigt bortskämd som har en sambo som SER vad som behöver göras och till och med kommer och plockar saker ur händerna på mig när han tycker jag gör någonting jag inte borde :-)

Vi fick se en film om förlossning också. Tyckte inte jag lärde mig så mycket nytt den här gången, men nästa gång skulle det handla mer om amning så det passet ser jag fram emot! Där är mina kunskaper inte speciellt stora!!

Höll på att svimma 2 gånger på kursen.
Om det berodde på att det var kvalmigt där inne, mycket folk och lite syre eller om det var att jag var så extremt trött efter att knappt ha sovit någonting alls under dagen vet jag inte.
Efter förlossningsfilmen kallsvettades jag något enormt och var helt sjöblöt och yrslig. Blev lite bättre när kursen slutade och jag fick komma ut i friska luften, men illamåendet/yrsligheten höll i sig resten av kvällen så jag misstänker att det var tröttheten som gjorde det.

Skulle behöva vara hemma fler timmar så att jag skulle hinna med att sova lite varje eftermiddag... 5 veckor kvar nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar