Lilypie Second Birthday tickers>

onsdag 27 juni 2012

Ingen hjälp där inte

Varning för långt och gnälligt inlägg...
Var på läkarbesök imorse. Han klämde och kände på rygg, bäcken och muskulaturen.
Typiskt så var ju bäckenet bättre imorse. Eller - det är ju alltid som bäst på morgnarna och som sämst på kvällarna när jag stått mycket på jobbet.
Igår kväll överröstades dock bäckenet av magkramper. Som sammandragning, fast det släppte liksom aldrig och gjorde ont som sjutton. Nästan som mensvärk fast inte lika illa (blev ju aldrig illamående och kallsvettig som av mensvärk) :-S Halvlåg och kved i vardagsrumssoffan hela kvällen. Som tur var gick det över under natten!
Nåja, åter till läkarbesöket. Han tyckte att det mesta var muskulärt och att det berodde på bäckenuppluckringen. Att ryggen gjorde ont var tydligen inget av intresse eftersom jag sa att jag lätt får ont i ryggen. Nackdelen nu är ju att sambon inte kan massera så att det blir bättre eftersom jag inte kan slappna av.
Trodde ju att jag skulle få lite tips och råd och HJÄLP, men näedå.
"Sov på sidan så blir det nog bättre" - öhh, jag har inte kunnat sova på nåt annat sätt på flera månader?!?
På sidan med kudde mellan benen. Bad om annat tips, men då var det att sova i fåtölj med tippbart ryggstöd och halvsitta och sova. Sån har vi ju inte. Andra tips hade han inte. Utöver att resa mig om jag sitter mycket på jobbet. Snacka om bortkastad tid att gå dit!
Får stå ut 1,5 vecka till. Sen skulle jag ju kunna sjuka mig själv sista veckan om jag är för trött och har för ont.
Märkligt att de inte tar en på allvar. Jag är inte den som ber om hjälp i första taget. Både mamma och sambon (de som sett mig i vardagen och vet hur jag är) vill att jag ska stanna hemma, framförallt de dagar jag sovit riktigt illa. Men jag känner mig ju som en simulant för när man väl ber om hjälp så får man ju ingen i alla fall. Kör vingligt på vägen (märker det själv, trots att jag försöker skärpa till mig, ha ac:n på och lyssna på musik/radio med hög volym) och somnar nästan bakom ratten (i princip varje dag när jag åker hem). Väl framme kommer jag knappt ur bilen. Gå i trappan är skitdrygt. Ett steg i taget och måste vila minst 2-3 gånger. Dock inte lika flåsig längre, men det kanske beror på att tempot är så lågt numera ;-)
Hemma går jag minimalt i trapporna. Går ner till duschen en sväng och upp till sängen. I övrigt får sambon springa...
Måste ibland sätta mig på huk för att se ordentligt när jag tittar till gammelhästens sår. Får dra mig upp genom att ta stöd på insidan av hans bakben. Han står snällt still och håller emot tills matten kommit upp :-)
Soffan får sambon dra upp mig ur, detta trots att jag har en extra dyna för att inte sitta för mjukt!

Men det är väl så det är för alla gravida antar jag. Hur klarar sig alla som är singlar och gravida????
TUR att man har semesterdagar att plocka ut innan förlossningen!!!

13 kommentarer:

  1. Mäh...det låter ju helt sjukt!!! Jag hade nog ringt till en sjukgymnast och rådfrågat med dem oxå. Känns som läkaren inte alls tog dig på allvar. Tröttsamt!! Han lär väl tycka att vi gravida gnäller som attan - jag skulle gärna vilja se honom gravid med din foglossning. Då hade det minsann varit en helt annan visa.
    Usch vad sur jag blev!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag med. Funderar på det där med "hör av dig om det blir sämre". Hur då? Om jag inte ens kan rulla ur sängen kan jag inte komma dit. Eller är det när sambon inte lyckas dra upp mig ur soffan kanske?
      Trodde inte på sjukskrivning helt, men hade hoppats på kanske 1-2 timmar om dagen för att få vila lite mer och hinna sova någonting mer än den mkt sporadiska nattsömnen. Usch vad jag känner mig gnällig.
      Men jag drar i det längsta på att söka hjälp och när man sen blir bemött såhär...tja, det ökar ju inte lusten att be om hjälp någon mer gång.
      Glömde fråga hur man får bort mensvärkskänslan, men får försöka komma ihåg att fråga barnmorskan om det imorrn!
      Kram

      Radera
    2. Är det onda sammandragningar du har? Du verkar ju ha en hel del sammandragningar. Nämn det till din bm och be henne att mäta din tapp.
      Har man mycket sammandragningar så kan man bli sjukskriven för det...då det kan sätta igång en tidig födsel. Då kanske du får vila lite mer ialla..det blir en omväg till det hela, men kan tänka mig att du är öppen för alla förslag =)
      Kram

      Radera
    3. Tror det beror på att jag stått hela dagarna på jobbet i en något framåtlutad ställning. Så jag tänkte att bara de går över under natten borde det ju inte vara så farligt?
      Kanske måste fråga om det ändå.
      Tänk vilken tur ni hade som hann upptäcka er tapp i tid!! Man vill ju varken vara nonchalant eller sjåpig. Tyvärr känns det som enda 2 lägena...
      Tyckte också att han kunde väl i alla fall givit en möjlighet till 1-2 timmars avlastning. Jag frågade ju inte ens om sjukskrivning, jag ville ha hjälp med hur sova mer och det ryggonda/bäckenet.
      Kram

      Radera
  2. Men vad är det för läkere?! Blir så arg.. Kunde du inte få en sjukskrivning tiden som var kvar tills semestern? Du kan ju inte jobba när du har så ont! Jag lider med dig och skickar en styrkekram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han håller till hos barnmorskorna. Det är därför jag väntat i 2 veckor på att få den här tiden. Tänkte att han kanske kunde hjälpa en med råd och idéer om hur man blir bättre i ryggen och bäckenet.
      Frågade inte ens om sjukskrivning. Det var ju inte prio ett utan det var att få HJÄLP.
      Kommer väl få "skäll" av sambon ikväll. Han tycker inte jag förklarar som det är tillräckligt tydligt. Vill inte gnälla ju (fast det kan man ju inte tro när man läser mina blogginlägg, hahaha).
      Säger jag att det gör ont, då är det outhärdligt. Annars skulle jag inte ens åka dit...
      Skickar en kram tillbaka.

      Radera
  3. Har du nan gym-boll? Det tycker jag hjalper att sitta pa. Den maste va ganska stor sa att hofterna ar hogre an knana. Sitt och gunga fran sida till sida.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej har ingen gym-boll tyvärr. Avlastar det bäckenet? Eller skönt för ryggen?

      Radera
    2. Bade och. Jag tycker det funkar jattebra. Haromdan fick jag krypa upp for trapporna, men efter ett tag pa bollen sa kandes det mycket battre.

      Radera
  4. Jag tror en del av problemet kan var att det var en han... nackdelen är ju att de aldrig har varit eller kommer bli gravida. Då kan man kosta på sig att ignorera att någon har ont. De behöver ju aldrig fundera på hur det skulle vara. Mutter

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, det kan ju vara sant. Jag trodde dock att MVC:s egen läkare skulle ha lite mer förståelse... jämfört med vårdcentralernas husläkare (som i mina ögon kan väldigt lite om ganska mycket).

      Radera
  5. Usch stackars. Hade jag varit dig så hade jag sjukat mig i en vecka för att orka med sista rycket. Har hört att en Pilatesboll ska vara bra så måste köpa en sådan. Har du ingen sjukgymnast att gå till? Jag ska ringa en som min BM tipsade mig om imorgon. Enligt henne skulle det inte vara några problem att bli sjukskriven om man behöver. De har också en egen läkare. Men jag är väl som du, har svårt för att gnälla tillräckligt så man får hjälp. Hi hi!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänker lite tvärtom. Om jag står ut 1 vecka och 2 dagar så kan jag sjuka mig sista veckan om jag måste. Har viktigt möte nästa vecka...
      Vill ju inte svika dem på jobbet, men samtidigt är ju bebisen det allra viktigaste just nu. Nä...sambon är ännu viktigare förresten, men bebisen kommer tätt efter! :-)
      Det borde finnas pilatesbollar, tensapparater, stödbälten och annat att låna tycker jag! Om nu mvc-besök är fria så varför inte hjälpmedlen!!

      Radera